Ποιος θέλει να ξεχαστεί η ναυμαχία της Σαλαμίνος;

Ελληνικά

Πριν μερικές ημέρες, στις 20 Σεπτεμβρίου, ο δημοκρατικός ελληνισμός γιόρτασε τη σπουδαιότερη μάχη των Αθηναίων πολιτών, κατά των Ολιγαρχικών βαρβάρων της ανατολής.
Όλοι θρηνούν, έλλειψη γνώσεων, γιατί το επίσημο Κράτος δεν έχει φροντίσει για την αρχαιολογική αποκατάσταση της Σαλαμίνας και ιδιαίτερα, του κόλπου όπου το 480 π.Χ. οι Αθηναίοι συνέτριψαν τους βαρβάρους και έσωσαν, όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά, και τους υπολοίπους λαούς.

Τι συμβαίνει, ώστε να απαξιεί το επίσημο Ελληνικό Κράτος και να γυρίζει την πλάτη του, σ’ αυτή την σπουδαία επέτειο; Όχι μόνο σήμερα αλλά από της ιδρύσεώς του; Και για να είμαστε ειλικρινείς, αν ήταν δυνατόν, αν μπορούσε, θα εξαφάνιζε και το υπάρχον νησί, ώστε να εξαφανιστεί από τον χάρτη μια για πάντα. Γιατί όμως ;;;

Αγαπητές/οί φίλες και φίλοι, οι Ολιγάρχες εξουσιαστές, αφού κατάφεραν να καταστρέψουν το αληθινό νόημα της «Δημοκρατίας», φυσικό είναι να καταστρέφουν και ότι θυμίζει την αξία της δημοκρατίας. Θα αναφέρω δύο ιστορικά στοιχεία που κρίνω επίκαιρα, γιατί πρέπει να εξαλειφθεί από τη συνείδηση των Ελλήνων το γεγονός της ναυμαχίας.

Πρώτα ο Εφιάλτης, αυτός που αφαίρεσε την εξουσία από τους γαιοκτήμονες ολιγαρχικούς, και την παρέδωσε στον λαό για να αυτοδιοικηθεί, αυτός έπρεπε να εκπέσει στην μνήμη των ανθρώπων και να μείνει ως κάτι ανήθικο και αποτρόπαιο, γι’ αυτό δημιούργησαν και τον ταύτισαν με τη λέξη «προδοσία», δημιουργώντας τον προδότη των Θερμοπυλών.

Το δεύτερο γεγονός ήταν να εξαφανίσουν όλα τα βιβλία των «δημοκρατικών» φιλοσόφων. Το 322 π.Χ. μετά τη διάλυση της Αθηναϊκής Δημοκρατίας από τον Αντίγονο και τους Αθηναίους Ολιγαρχικούς, στην αθηναϊκή Αγορά άναψε η μεγαλύτερη φωτιά, όπου, αφού συγκέντρωσαν τα βιβλία των δημοκρατικών τα έκαψαν όλα. Γεγονός αναμφισβήτητο, αφού ότι γνωρίζουμε για τη δημοκρατία, και για την περίοδο εκείνη, τα πληροφορούμαστε από τους εχθρούς της. Τα μόνα βιβλία που σώθηκαν από τη φωτιά, είναι αυτά που σώζονται μέχρι τις μέρες μας, δηλαδή, των ολιγαρχικών φιλοσόφων.

Γέλια μου προξενούν οι προοδευτικοί λόγιοι, που έχουν σημαία τους τον Αριστοφάνη! Ω Θεοί, πως να καταπιούν ότι το είδωλό τους είναι φανατικός εχθρός της δημοκρατίας, δηλαδή του λαού; Και τώρα πως θα ζήσουμε χωρίς βαρβάρους; Εμείς οι Έλληνες είμαστε για γέλια και κλάματα.

Ο αρμόδιος ιστορικός Θουκυδίδης δεν αναφέρει απολύτως τίποτα για την περίοδο 480 έως 462 π.Χ., και για τους ειδικούς ακόμα, το διάστημα αυτό, αποτελεί μια λευκή σελίδα της ιστορίας. Μη ξεχνάμε ότι ο Θουκυδίδης διδάσκεται σε όλες τις ανώτατες σχολές πολέμου μέχρι σήμερα. Τι δεν καταλάβατε…;

Γιατί έκανα αυτή την περιγραφή; διότι η ναυμαχία της Σαλαμίνας ήταν νίκη του λαού, ήταν το τελευταίο στάδιο πριν την εγκατάσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Από εκείνη τη στιγμή άρχισε να καταλαβαίνει ο λαός τη δύναμή του, με κορυφαία στιγμή την αναίμακτη και ειρηνική επανάσταση του Εφιάλτη. Σε αντιπαράθεση, η μάχη του Μαραθώνα ήταν νίκη των Ευγενών γαιοκτημόνων.

Περιμένετε σήμερα να τιμηθεί ένα τόσο σημαντικό γεγονός από ολιγαρχικούς Τυράννους, που βαδίζουν ακάθεκτοι για την εξάλειψη ακόμα και της δικής τους ιστορικής νίκης στον Μαραθώνα; Είμαι γκρινιάρης; Ξεχάσατε τόσο γρήγορα ότι η  επίσημη Ευρωπαϊκή ιστορία, ξεκινά το 800 μ.Χ.;; Εγώ φταίω;;;

Φυσικά το δεύτερο γεγονός (η μάχη του Μαραθώνα) θα αναφέρεται σαν ένα άθλημα και όχι σαν ιστορικό γεγονός, δηλαδή εν πανηγύρι προς τέρψη του λαού, ενώ στη μνήμη μας, η ναυμαχία της Σαλαμίνας, είναι επιτακτική ανάγκη να ταυτιστεί με τα σαπιοκάραβα και τα σκουπίδια που βρίσκονται στον τόπο που διεξήχθη η σωτήριος Ναυμαχία, εκεί που πραγματοποιήθηκε η πρώτη νίκη του λαού κατά των Ολιγαρχικών εξουσιαστών της εποχής εκείνης.

Κάλυψη όλων των ιστορικών γεγονότων, και αναλυτική περιγραφή στο βιβλίο «Η Δημοκρατία του Εφιάλτη», από τον Χρήστο Ρήγα και τις εκδόσεις «Έλευσις».

Ελληνοπαιδεία / ο Γέρο Δημοκρατικός