ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Ελληνικά

Αγαπητοί φίλοι, η ιστοσελίδα δεν μπορεί να μείνει σιωπηλή στα κοσμογονικά δρώμενα που συμβαίνουν στην Ελλάδα και κατ’ επέκταση στην Ευρώπη.

Ιδεολογικά είμαι ενταγμένος στην «Αθηναϊκή, την αληθινή δημοκρατία». Θα μιλήσω, λοιπόν, ως πολίτης που βρίσκομαι στην εκκλησία του δήμου, στο βήμα του ρήτορα της Πνύκας.

Αθηναίοι πολίτες θα επιχειρήσω με λογικά επιχειρήματα, να καταθέσω τις προτάσεις μου ενώπιόν σας.

Την Κυριακή καλούμαστε να ψηφίσουμε ΝΑΙ ή ΟΧΙ την αποδοχή των προτάσεων των δανειστών.

Εκ πρώτης όψεως δείχνει ότι πρόκειται για κάτι το τοπικό, με κυρίαρχο θέμα το οικονομικό ζήτημα, απ’ τους πολίτες. Είναι όμως έτσι, ή υπάρχει και άλλη διάσταση –κυρίως– που αυτή πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μας;

Αν ήταν οικονομικό το πρόβλημα θα μετρούσαμε τα κουκιά, –ως πράττουμε συνήθως– και ο καθένας θα έκρινε με προσωπικά οικονομικά κριτήρια.

Φίλες και φίλοι το οικονομικό είναι το επίχρισμα, διότι με –έστω ελάχιστη– πλειοψηφία του ΝΑΙ θα λυνόταν το ζήτημα; Φυσικά και δεν θα λυνόταν για τους Έλληνες, απεναντίας θα ταίριαζε απόλυτα στις επιταγές των δανειστών.

Ας δούμε και την περίπτωση του ΟΧΙ ενός όχι με μια βροντερή, συντριπτική πλειοψηφία τι θα συμβεί; Κατ’ αρχή δεν θα λυθεί το οικονομικό μας πρόβλημα την επομένη. Τότε τι πρέπει να επιλέξω;

Αφού και στις δύο περιπτώσεις το οικονομικό πρόβλημα δεν λύνεται ποια είναι η λύση; Έχετε ακούσει πως η απόφαση ενός πρωτοβάθμιου δικαστικού οργάνου με την απόφασή του δημιουργεί το δεδικασμένο; Τι σημαίνει αυτό; Ότι πάνω σε αυτή την απόφαση θα πατήσουν κι’ άλλες αποφάσεις βασισμένες στην πρώτη απόφαση.

Εδώ βρίσκεται ο γόρδιος δεσμός των δανειστών. Αυτό που δεν αντέχουν ούτε καν σαν λέξη είναι να παίρνει αποφάσεις ο λαός· πως κύριε πρωθυπουργέ της Ελλάδος, πως τολμάς να λες τέτοιες κακές λέξεις; βρισκόμαστε δύο βήματα από την συμφωνία, κι’ έρχεσαι να μας πεις πως πρέπει να πάρεις τη γνώμη του λαού σου; Και μόνο με την ιδέα αυτή πέφτουν στο κρεββάτι.

Το ζήτημα είναι να μην έχει γνώμη ο λαός, πόσο μάλλον να αποφασίζει, αυτόν φοβούνται όχι τον Πρωθυπουργό.

Αναλύοντας τις τοποθετήσεις των ευρωπαίων διαπιστώνω πως δεν τους ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, αλλά το πώς να μη πραγματοποιηθεί το Δημοψήφισμα.

Ντόπιοι και ξένοι φεουδάρχες τι ζητούν; να μη γίνει το δημοψήφισμα με αστεία έως γελοία επιχειρήματα.

Πριν χρόνια έλεγα, έχουν την εντύπωση οι ευρωπαίοι ότι δεν θα τους ακουμπήσει η κρίση; Κούνια που τους κούναγε. Έρχεται τσουνάμι εις βάρος των λαών της Ευρώπης. Σήμερα το πρωί διάβασα ότι το παθητικό της Γαλλίας το πρώτο εξάμηνο του 2015 είναι 53,7 δις ευρώ. Αντιλαμβάνεστε τη σκληρή πραγματικότητα που περιμένει και τους Γάλλους; Ότι και να γίνει τα μνημόνια θα πνίξουν ολόκληρη την Ευρώπη… Αν, λέω αν, οι άλλοι λαοί της Ευρώπης ζητήσουν δημοψήφισμα βάση του Ελληνικού δεδικασμένου πάνω στο ίδιο θέμα; Γι αυτό δεν πρέπει να γίνει δημοψήφισμα.

Σας βεβαιώ πως δεν κάνω προπαγάνδα ούτε υπέρ, ούτε κατά της προτάσεως του δημοψηφίσματος, όλοι οι Έλληνες είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν κατά μόνας.

Την Κυριακή ένας είναι ο στόχος, να δώσουμε το παρόν στο Δημοψήφισμα, όλα τα άλλα έρχονται δεύτερα και μόνο η συμμετοχή τους αναστατώνει… ή πιο σωστά τους αρρωσταίνει.

Όσο κι αν δεν θέλουμε να το ομολογήσουμε η Ευρώπη στον πυρήνα της είναι χριστιανική γι’ αυτό θα τους υπενθυμίσω, φωνή λαού οργή θεού…

Αθηναίοι πολίτες αν κρίνεται ότι η πρότασή μου είναι προς το συμφέρον της πόλεως, ψηφίστε το και ενημερώστε όλο το λαό. Ακόμα αν έχετε τη δυνατότητα μεταφράστε το κείμενο και σε άλλες γλώσσες, ώστε να γίνει γνωστό και πέραν των συνόρων μας. Εμείς, οι Αθηναίοι πολίτες, πάντοτε κινούμαστε φανερά, τις μυστικές εταιρείες τις οργανώνουν οι άλλοι, ΟΧΙ Ο ΛΑΟΣ…

Ελληνοπαιδεία / Ο Επισκέπτης