Περί α-Παιδείας και Δημοψηφίσματος

Ελληνικά

Εδώ και δεκαετίες με προβληματίζει ο τρόπος που αντιδρούν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες γιά διάφορα γεγονότα που έχουν άμεση σχέση με τη ζωή τους, ή καλύτερα με την ύπαρξή τους. Θα αναρωτηθείτε, μα καλά και εσύ δεν είσαι Έλληνας, γιατί δεν γκρινιάζεις, τι μας παριστάνεις το σοφό;

Ακριβώς επειδή είμαι Έλληνας και σέρνω μέσα μου τα θετικά και τα αρνητικά μου, γι’ αυτό νοιώθω και αντιδρώ έτσι. Υπάρχει ένας διπολισμός μεταξύ των Ελλήνων, σε αυτούς που έχουν μνήμη και στους επιλήσμονες. Το περίεργο είναι ότι και οι δύο πρέπει να συμβιώσουμε στον ίδιο χώρο.

Αφορμή για το σημερινό μου σημείωμα μού έδωσε ο τρόπος αντίδρασης της κοινής γνώμης για την παραπαιδεία του Υπουργείου α-Παιδείας. Αντιδράσαμε λες και ακούμε για πρώτη φορά να συμβαίνουν τέτοια παλαβά. Όλοι μα όλοι βρίζουν ο ένας τον άλλο χωρίς κανένα μα κανένα αποτέλεσμα, χωρίς να ακούγεται μια λύση για το πραγματικό πρόβλημα. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Φίλες και φίλοι κάθε ελληνική λέξη εμπεριέχει το «σημαίνον και το σημαινόμενον». Θα μου πείτε το ξέρουμε, δεν είπα ότι είστε αγράμματοι, απλά τονίζω ότι η μνήμη μας είναι τόσο ασθενής που στην πράξη λειτουργεί σαν να μην υπάρχει. Γι’ αυτό θα επαναφέρω στην επιφάνεια τη λέξη «Ευθύνη».

Ποιος κάθισε να βρει την αιτία του κακού που σαρώνει την παιδεία μας; Κανείς… Το μόνο που ξέρουμε καλά είναι να βρίζουμε την κυρία Τάδε για το «συνωστισμό της Σμύρνης», τον κύριο Τάδε γιατί αναγνωρίζει τη FYROM ως Μακεδονία, και ένα κάρο ιστορικές και ανεδαφικές βλακείες, που σε καθημερινή βάση πρέπει να αντιπαλεύουμε και στο τέλος να τις καταπίνουμε.

Ο Νόμος 2929/ΦΕΚ 142/27-6-2001 είναι υπεύθυνος για την διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας.

Εξηγώ με λίγα λόγια· τον Νόμο αυτό έχουν υπογράψει: ως Υπουργός Εξωτερικών, ο Γεώργιος Παπανδρέου (ΓΑΠ) και ο Υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Ισμαήλ Τζέμ. 

Τον ανωτέρω Νόμο, στο Φ.Ε.Κ. 142/27-6-2001 υπάρχουν φαρδιές πλατειές και οι υπογραφές του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, του υπουργού «α-Παιδείας» Πέτρου Ευθυμίου, του υπουργού «Υπόγειου» Πολιτισμού Ευάγγελου Βενιζέλου, του υπουργού προπαγάνδας και εξημέρωσης του λαού Δημήτρη Ρέππα.

Τι δεν καταλάβατε; Αντί να αγανακτείτε και να βρίζετε τους συντάκτες των βιβλίων, που στο κάτω-κάτω δημόσιοι υπάλληλοι είναι, εντολές παίρνουν (με το αζημίωτο) και δεν μπορούν να ορθώσουν ανάστημα, γιατί δεν χτυπάμε τη ρίζα του κακού; Γιατί δεν απαιτούμε να ακυρωθεί ο Νόμος διαφθορέας της ελληνικής ιστορίας; Όσο υπάρχει η υποχρέωση και η δέσμευση του ανωτέρω Νόμου, τα βιβλία μας θα γράφονται με αυτό τον τρόπο, και αυτά θα συμβαίνουν συνέχεια προς το χειρότερο…

Για την σωστή ενημέρωσή σας, σας παρουσιάζουμε ολόκληρο το Φ.Ε.Κ. που φέρει τον τίτλο «Συμφωνία μεταξύ Ελληνικής Δημοκρατίας και Δημοκρατίας της Τουρκίας, για την πολιτιστική συνεργασία». 

Για να κινηθούμε προς τη σωστή κατεύθυνση, πρώτα διαβάστε το ΦΕΚ  για να γνωρίσετε την αλήθεια, και ύστερα αποφασίστε με ηρεμία. Όχι να βαράμε το σαμάρι αντί για τους γαϊδάρους… Όπως στο δημοψήφισμα του Ιουλίου, έτσι και σήμερα, αφού ενημερωθείτε, αποφασίστε τι θέλετε. Μας ενδιαφέρει η ενεργοποίηση των πολιτών και όχι το αποτέλεσμα. Ότι και να προκύψει θα είναι μια δημοκρατική διαδικασία που μακροπρόθεσμα θα έχει θετικά αποτελέσματα για όλους μας.

Η Ελληνοπαιδεία θέτει στη δημόσια κρίση το ερώτημα:

Να Καταργηθεί ΝΑΙ ή ΟΧΙ ο Νόμος 2929/ΦΕΚ 142/27-6-2001;

 

Ψηφίστε εδώ!!!!!

Τι λέτε; Συμφωνείτε να ορθώσουμε το ανάστημά μας; ιδού πεδίον δόξης λαμπρό. Ποιος ξέρει στην τρελή εποχή που ζούμε, ίσως κάτι καταφέρουμε…

 Ελληνοπαιδεία / ο Επισκέπτης