ΜΕ ΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤ

Ελληνικά

Το 462 π.Χ. είναι μια ξεχωριστή στιγμή της ιστορίας της ανθρωπότητας. Το έτος αυτό γεννήθηκε η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Τόσο σαν πολίτευμα, όσο και σαν λέξη.

Στο πολίτευμα της δημοκρατίας που εγκαθίδρυσε ο Εφιάλτης, η πολιτική εξουσία ανατέθηκε στους ίδιους τους πολίτες, ώστε να την ασκούν αυτοπροσώπως και όχι μέσω αντιπροσώπων τους. Ονομάστηκε Δημοκρατία για να εκφράσει το πολίτευμα κατά τρόπο αυθεντικό, γιατί ακριβώς η λέξη αυτό σημαίνει: «Εξουσία των πολιτών».                     

Η δημοκρατία λειτούργησε επί εκατόν σαράντα χρόνια (462–322) και άφησε ολόκληρο τον κόσμο κατάπληκτο, όχι μόνο με τον ανεπανάληπτο πολιτισμό που δημιούργησε, αλλά, κυρίως, γιατί ανύψωσε τον απλό πολίτη σε ό,τι πιο υπεύθυνο και ελεύθερο, με συνείδηση της μοναδικής αξίας της ανθρώπινης προσωπικότητας.

Όταν μιλάμε για δημοκρατία και θέλουν η λέξη να ανταποκρίνεται στα πράγματα, πρέπει να αναφερόμαστε μόνο στην περίοδο που λειτούργησε στην Αθήνα (462–322 π.Χ.).

Σήμερα παρουσιάζονται ως δημοκρατικά, καθεστώτα που δεν έχουν καμία συγγένεια με τη δημοκρατία. Σήμερα στο όνομα της δημοκρατίας, οι κυρίαρχες δυνάμεις, καταδυναστεύουν τους λαούς σε όλα τα πλάτη και μήκη της γης.

Ας αφήσουμε τα Κοινοβούλια να γιορτάζουν την «ΨΕΥΤΙΚΗ παγκόσμια ημέρα της Δημοκρατίας» μόνοι τους, και «εμείς» ας γιορτάζουμε, χωρίς την υποστήριξή τους, «την Αθηναϊκή Δημοκρατία του Εφιάλτη», χωρίς αρχηγούς και κόμματα, την ημέρα του θερινού ηλιοστασίου. 

Λειτουργήστε ως άτομα, αφού μιλάμε για την αληθινή δημοκρατία.

Υποστηρίξτε την κίνηση αυτή, η οποία δεν στηρίζεται από καμία οικονομική, πολιτική ή θρησκευτική ομάδα, και φυσικά δεν υπακούμε σε κανένα «χορηγό».  Επιδιώκουμε τον διαφωτισμό των ανθρώπων, ώστε να μάθουν την «ουσία» της αληθινής Αθηναϊκής Δημοκρατίας του Εφιάλτη, για να γνωρίζουν τι γιορτάζουν.

Δεν ζητάμε χρήματα, ούτε καν να μας χαρίσετε τον πολύτιμο χρόνο σας, απλά να κοινοποιήσετε την είδηση σε όλους τους φίλους σας, τίποτε άλλο.

Ρίξαμε τον πρώτο σπόρο για τις μελλοντικές αλλαγές, φυτέψτε και εσείς μαζί μας ένα σπόρο, ανεξάρτητα αν τον φάνε τα πουλιά, αν σαπίσει, κι’ αν το πατήσουν οι άνθρωποι, εμείς θα έχουμε υπομονή και θα ρίχνουμε κι’ άλλους σπόρους μέχρι να φυτρώσουν.

Να θυμάστε τρία είναι τα βασικά βήματα, από ΜΑΖΑ που είμαστε σήμερα, να γίνουμε ΛΑΟΣ και από ΛΑΟΣ, ΠΟΛΙΤΕΣ.

 

Hellenicpaedia.gr / Χρήστος Γ. Ρήγας / Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΤΗ