Μάρτυρες στην ανα-γέννηση της Δημοκρατίας(;)

Ελληνικά

Φίλες και φίλοι στη φύση η «κυοφορία» θέλει συγκεκριμένο χρόνο για να χαρούμε το αποτέλεσμά της. Ξεκίνησα με αυτό τον τρόπο το σημείωμά μου, όχι γιατί δεν το γνωρίζετε αλλά για να υπενθυμίσω την αξία της φύσης.

Την περασμένη Κυριακή είχαμε γεννητούρια. Γι’ αυτό το νέο παιδί, εκθέσαμε τις θέσεις μας, με χαμηλούς τόνους ότι αυτό καθ’ εαυτό το δημοψήφισμα ήταν ένα θετικό βήμα, και μας αποδεχθήκατε… από 30 Ιουνίου μέχρι 4 Ιουλίου, μας διάβασαν 97.544 επισκέπτες.

Το πρώτο βήμα, αφού γεννηθεί η νέα ζωή θέλει το μητρικό γάλα και τη μητρική αγκαλιά. Το δεύτερο βήμα είναι να προστατεύσουμε το παιδί μας, από τα όρνεα που είναι έτοιμα να μας το κατασπαράξουν…

Κανείς δεν πρέπει να πιστέψει ότι από μόνο του ένα παιδί (δημοψήφισμα) θα φέρει τη λύτρωση…

Δεν θα αναφερθώ στην ιστορία, αλλά μας είναι χρήσιμο να εντοπίσουμε τη δική τους σύγχρονη αφετηρία, και πόσος χρόνος κυοφορίας πέρασε από τη απόφασή τους για την καταστροφή των λαών.

Το 1980 δύο άνθρωποι που εκπροσωπούσαν όλους τους τοκογλύφους του πλανήτη, Ρήγκαν και Θάτσερ, υπέγραψαν συμφωνία χωρίς να το κοινοποιήσουν σε κανένα λαό την –ονομαζόμενη– ελεύθερη αγορά εμπορίου. Ο ασκός του Αιόλου είχε ανοίξει… τα πάντα ασύδοτα… χωρίς περιορισμούς.

Η στιγμή είναι κατάλληλη, να θυμηθούμε τους Έλληνες Πρωθυπουργούς και Προέδρους της δημοκρατίας του παλαιοκομματικού συστήματος για να τους θυμόμαστε προς αποφυγή νέων λαθών.

Πρόεδροι δημοκρατίας: Κ. Καραμανλής, Χ Σαρτζετάκης, Κ. Στεφανόπουλος, Κ. Παπούλιας.

Πρωθυπουργοί: Γ. Ράλλης, Α. Παπανδρέου, Κ. Μητσοτάκης, Γ. Σημίτης, Κ. Καραμανλής, Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαράς.

Φίλες και φίλοι όχι μόνο γνώριζαν αλλά έριχναν και νερό στο μύλο για να φτάσουμε στο τραγικό σήμερα. Όλοι τους λίγο έως πολύ υπέγραφαν τα πάντα… για το καλό του λαού, και σήμερα ακόμα, θέλουν, οι ίδιοι χωρίς ντροπή να διαχειριστούν και τα γκέτο της δυστυχίας, που μας έχουν ετοιμάσει. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε ούτε να το σκέφτονται.

Αντιλαμβάνεστε γιατί μίλησα για το νεογέννητό μας; Εμείς σας είπαμε καθαρά πως ιδεολογική μας θέση είναι η αληθινή δημοκρατία, η «δημοκρατία του Εφιάλτη». Η λεγόμενη Αστική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία δεν είναι δημοκρατία. Το δημοψήφισμα ήταν μια δημοκρατική πράξη. Αυτοί που οραματίζονται βίαιες ανατροπές δεν εξυπηρετούν ούτε αγαπούν το λαό.

Είναι η στιγμή αν δεν έχετε δει τη συνέντευξη του συγγραφέα-ιστοριοδίφη Χρήστου Ρήγα, να την δείτε, για να σας αγκαλιάσετε το φως της ισονομίας και ισηγορίας, το φως της κοινωνικής δικαιοσύνης, το φως που εκπέμπει η αληθινή δημοκρατία.

Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουνίου 2015 ας γίνει φωτεινός φάρος για το καλό όλων των λαών της Ευρώπης. Ίσως υπάρχει αδυναμία από κάποιους να παρακολουθήσουν τα γεγονότα, τουλάχιστον ας κλείσουν τις Σειρήνες της τηλεόρασης, είναι κι αυτό μιά θετική βοήθεια. Πως έλεγε ο εκφωνητής το 1941; σε λίγο ο ραδιοφωνικός σταθμός Αθηνών δεν θα είναι Ελληνικός. Πάρτε δραστικά μέτρα για την ψυχική σας ηρεμία.

Φίλες και φίλοι, το δημοψήφισμα μας ξεκόλλησε από τη λέξη Μάζα και μας ανέβασε στην κατηγορία Λαός, κοντά είναι το επόμενο σκαλοπάτι να γίνουμε ΠΟΛΙΤΕΣ και ΠΟΛΙΤΙΣΕΣ, κυρίαρχοι των αποφάσεών μας. Ψηλά το κεφάλι!

Hellenipaedia.gr / Ο Επισκέπτης