Ζήτω η Δημοκρατία, αλλά ο ασθενής στον γύψο!

Ελληνικά

Αγαπητοί αναγνώστες, η Ελληνοπαιδεία, προκειμένου να υπερασπίσει τις θέσεις της, αναζητά φωνές που να εναρμονίζονται με τη δική της. Διαβάστε με προσοχή ένα γεγονός, που κρίναμε ότι πρέπει να το πληροφορηθούν όλοι.

Ξημερώματα της τρίτης 27 Σεπτεμβρίου, χαζεύοντας στο διαδύκτιο βρέθηκα στην ιστοσελίδα LEFT.GR και διάβασα την συνέντευξη της Κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, κας Φωτεινής Βάκη, με τίτλο «Αποστολή της παιδείας είναι η διάπλαση ελευθέρων και υπεύθυνων πολιτών και όχι καλών χριστιανών».

Η αντίδρασή μου υπήρξε θετική, όταν μέσα στο κείμενο, διάβασα: «δεν είπε κανείς να καταργηθούν τα θρησκευτικά, αλλά δεν μπορούν να έχουν χαρακτήρα κατήχησης». Ολόκληρη την συνέντευξή της την πέρασε και στην προσωπική της ιστοσελίδα του facebook.

Θέλετε η κούραση της ημέρας, θέλετε η επιθυμία μου για κάτι πιο ουσιαστικό στο θέμα της ελληνικής παιδείας, θέλετε η αγωνία μου γιά την πορεία της παιδείας μας, πήρα την απόφαση να στείλω ένα το εξής μήνυμα, με πλήρη συνείδηση του περιεχομένου.

Της πρότεινα: ΑΝ ΟΣΑ ΕΙΠΑΤΕ ΚΑΙ ΓΡΑΨΑΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟΤΕ, Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ», κος ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΗΓΑΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΩΣ ΕΚΔΟΤΗΣ, ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΩ ΒΙΒΛΙΟΥ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΟΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΚΗΡΥΞΑΤΕ ΔΗΜΟΣΙΩΣ. ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΓΡΑΨΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ E-MAIL.

Μετά από αυτή την κίνηση, χαρούμενος και ευχαριστημένος ότι έπραξα, επί τέλους, κάτι προς «το κοινωνικό συμφέρον» που η ψυχή μου μού υπέδειξε, έπεσα για ύπνο. Όταν ξύπνησα η πρώτη μου έγνοια ήταν να επισκεφθώ την ιστοσελίδα της ΚΥΡΙΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ, για να δω τι αντιδράσεις προξένησε η προσφορά μας.

Η αντίδρασή της υπήρξε ακαριαία και συγκλονιστική: ΕΙΧΕ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΑΣ ΑΠ’ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΤΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΗ ΣΤΟ ΕΥΡΥ ΚΟΙΝΟ. ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ, ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΟΒΕΙΣ ΚΕΦΑΛΙ;;;

Μέσα σε λίγες ώρες φανερώθηκε το αληθινό πρόσωπο της Κύριας αυτής. Φυσικά η Κυρία αυτή δεν εκπροσωπεί ελεύθερα τις απόψεις της, ούτε καν το εαυτό της, αλλά κατευθυνόμενες και υποκινούμενες εντολές. Διότι θα μπορούσε να κάνει, έστω μια θεατρινίστικη κίνηση, έστω για προπαγάνδα… έτσι για τα μάτια του κόσμου που λέμε, κάτι τέλος πάντων να ψελλίσει…

Φαίνεται στην πράξη περίτρανα, ότι ακόμα και η λέξη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, προκαλεί αλλεργία στους πολιτικούς μας, και φυσικά εννοώ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ. 

 

Hellenicpaedia.gr / Δημοκρατία / Κωνσταντίνος Ο Επισκέπτης