Δημοκρατία στην σύγχρονη Ελλάδα

Ελληνικά

Νήσος Ζάκυνθος, ένα όμορφο νησί με ιστορία από τα βάθη των αιώνων πολιτισμό και κουλτούρα που εν μέρη διασώζεται και σήμερα. Στην νήσο αυτή υπάρχει μια κεντρική πλατεία, γνωστή ως πλατεία Διονυσίου Σολωμού, όπου είναι και το κεντρικό σημείο αναφοράς της Ζακύνθου. Ο χώρος αυτός, εδώ και ένα χρόνο είναι σε κατάσταση ανακατασκευής. Τα έργα έχουν σταματήσει με το που ξεκίνησαν. 

Με αφορμή αυτήν την κατάσταση, μια ιστοσελίδα, ανέλαβε την πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών, έτσι ώστε να δοθεί ημερομηνία ή και πλάνο ολοκλήρωσης των έργων από τους τοπικούς άρχοντες.

 
Μέχρι εδώ καλά. Όμως, αυτή η καθαρά δημοκρατική κίνηση ευαισθητοποίησης των πολιτών της Ζακύνθου από την εν λόγω ιστοσελίδα, κινητοποίησε μηχανισμούς καταστολής.
 
Οι άρχοντες του νησιού θορυβημένοι από την απόπειρα αφύπνισης της κοινωνικής συνείδησης, κατέφυγαν στην προσφιλή τους τακτική του διαλόγου χωρίς επιχειρήματα και εν τέλη του εκφοβισμού. Συγκεκριμένα, καταγγέλλουν την συλλογή υπογραφών ώς παράνομη και εκφοβίζουν τους πολίτες που θα υπογράψουν, λέγοντάς τους ότι αναλαμβάνουν και την ευθύνη, προχωρώντας ακόμα περισσότερο, απείλησαν με δίωξη και την ίδια την ιστοσελίδα μέσω της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
 
Η Δημοκρατία δεν εκφοβίζεται, δεν τρομοκρατείται, οι άρχοντες φοβούνται τον έλεγχο των πολιτών και προσπαθούν με νύχια και με δόντια να τους κρατήσουν στον βαθύ λήθαργο που ζούσαν μέχρι τώρα.
 
Η συλλογή υπογραφών εδώ
Η σελίδα εδώ